В Україні фахівці модернізували шведські всюдиходи Bandvagn 202 для потреб ЗСУ

Військовим передали два автомобілі у санітарній версії для евакуації поранених.

Про це повідомляє mil.in.ua.

«Це унікальна і дуже потрібна техніка в умовах війни. Вона адаптована для перевезення поранених на лінії воєнних дій, де цивільна медицина не працює», – розповідають чиновники.

Амфібії марки Volvo шведського виробництва привіз до України анонімний благодійник.

Scree44nshot_2.jpg

Фото з соцмереж

Фахівці одного з підприємств у неробочий час на волонтерських засадах взялися до модернізації транспорту.

Загалом планується модернізувати ще 10-12 одиниць транспорту для потреб військових. Перші два всюдиходи уже вирушили на фронт.

Всюдихід Bandvagn 202 створений для роботи в холодну погоду та на м’якому ґрунті й добре зарекомендував себе за таких умов.

3,5-тонний Bandvagn 202 – спеціальний військово-транспортний автомобіль, розроблений шведською компанією Bolinder-Munktell відповідно до вимог шведської армії.

Загальна конструкція містить передню та задню кабіни, з’єднані гнучкою центральною секцією. Ходова частина охоплює п’ять опорних котків на борт як передньої, так і задньої кабіни.

У передній кабіні розташований двигун, а також місце для водія та командира автомобіля. Кормову кабіну використовують для перевезення до восьми піхотинців. На корпусі Bandvagn 202 не передбачено штатного озброєння, а вікна призначені для певного рівня ситуаційної поінформованості.

всюдиходи зсу поранені

Знак гривні
Знак гривні