Велика втрата для кіноспільноти. На фронті загинув режисер монтажу Віктор Онисько

На фронті загинув український режисер монтажу Віктор Онисько, який працював над фільмами «Сторожова застава», «Захар Беркут», «Віддана», «Черкаси», «Рози. Фільм-Кабаре» та іншими.

Про це повідомляє команда кінопроєкту "Редакція".

"30 грудня під Соледаром загинув Віктор Онисько, блискучий режисер монтажу, наш співавтор, добра і прекрасна людина. Саме такі люди мусять працювати в професії та створювати найкращі фільми, однак Вітя свідомо став професійним військовим, щоб очолити взвод, щоб захищати нашу країну від ворогів", – йдеться у повідомленні.

323644561_893541131676228_2167895679555344228_n.jpg

Віктор Онисько

"Ти мусив монтувати кіно, але натомість "монтував" військову реальність у якості ротного. Два рази на нулі – Херсонщина і Донбас. Без жодної можливості на побачення. Ти дуже втомився, але беріг своїх побратимів. Ти переживав за кожну втрату. Ти казав, що на війні немає більшої тортури, ніж повідомляти родинам про загиблих. Тепер і я відчула це на собі. Моє серце розривалося, коли твій воїн ридав у слухавку і присягався мені, що не знав кращої людини і командира.

Від тебе у мене лишилася тільки 9-річна дівчинка з твоїми сірими очима. Завдяки тобі вона мала фантастичне дитинство з мотоциклами, велосипедами, наметами, лижами, музикою, балканськими горами та берлінськими концертами. І коли я добу захлиналась у потязі від сліз, вона гладила мене по голові і казала, що тато боровся за нашу свободу, ми ніколи про це не забудемо, тато завжди буде в наших думках. Наша з тобою маленька доросла. Одна з тисяч невинних дітей, чиїх батьків вбила клята русня", – написала дружина Віктора Ониська, культурна менеджерка та кураторка кінопрограм Ольга Бірзул.

Колеги та друзі Ониська у соціальних мережах публікують спогади про загиблого героя. Вони пишуть, що він був людиною з великим талантом і серцем, українська кіноспільнота зазнала великої втрати.

війна втрати кіно війна люди

Знак гривні
Знак гривні