Байден підписав закон про визнання одностатевих шлюбів у США

Президент США Джо Байден підписав у вівторок історичний закон про новий федеральний захист одностатевих і міжрасових пар.

Про це повідомляє CNN.

Новий закон передбачає федеральне визнання одностатевих шлюбів, що спричинене побоюваннями, що Верховний суд США може скасувати юридичну підтримку таких відносин.

Присутні відповіли бурхливими оплесками після того, як Байден підписав цей законопроєкт.

«Шлюб – це проста пропозиція. Кого ви любите? І чи будете ви вірні тій людині, яку кохаєте? Це не складніше, ніж це. Закон визнає, що кожен має право відповісти на ці питання для себе», – сказав Байден, додавши: «Сьогодні хороший день».

Байден сказав, що закон, який він збирається підписати, визнає, що "кожен повинен мати право відповісти на ці питання для себе без втручання уряду", і забезпечує федеральний "захист, який приходить зі шлюбом".

"Протягом більшої частини історії нашої країни ми відмовляли міжрасовим парам та одностатевим парам у цьому захисті, – сказав Байден. – Ми не могли ставитися до них з рівною гідністю і повагою. А тепер цей закон вимагає, щоб міжрасові шлюби та одностатеві шлюби були визнані законними в кожному штаті країни".

Новий закон офіційно скасовує Закон про захист шлюбу, який визначав шлюб як угоду між чоловіком і жінкою. Він зобов'язує штати визнавати дійсність шлюбів, укладених за межами штату, включно з одностатевими та міжрасовими союзами.

права людини одностатеві шлюби сша рівність байден

Знак гривні
Знак гривні