Німеччина допоможе Україні в пошуку зниклих безвісти

Німеччина надає 7,6 мільйона євро проєкту, який допоможе знайти зниклих безвісти внаслідок військового вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомило посольство Німеччини в Україні, інформує "Мілітарний".

Кошти отримає Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти.

“Німеччина надає 7,6 млн проєкту Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти (ICMP) з метою допомогти Україні знайти зниклих безвісти внаслідок вторгнення Росії в Україну. Також заплановано підготовку українських судових експертів та слідчих“, – йдеться у повідомленні посольства.

Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти (ICMP) – міжнародна організація, яка займається питаннями зниклих безвісти внаслідок збройних конфліктів, порушень прав людини, катастроф, організованої злочинності, нелегальної міграції та інших причин.

ICMP бере участь у розробці законодавства для захисту родин зниклих, а також у розвитку інституцій, формуванні громадських об’єднань та розробці технічної експертизи у пошуку та ідентифікації зниклих безвісти.

Комісія керує найбільшим у світі центром ідентифікації ДНК людини. На сьогодні за допомогою ICMP ідентифіковано понад 20 000 зниклих людей з усього світу.

281659438_5288466614546240_6702515269694886647_n.jpg

Робота представників ICMP в Україні

Також ICMP проводить навчальні та освітні програми для представників державних органів, правоохоронців, неурядових організацій, родин зниклих безвісти та судово-медичних експертів.

У Міністерстві оборони України закликали не публікувати в соцмережах фото зниклих чи полонених. Особливо у військовій формі та з особистими даними.

“Вказана особа дійсно може перебувати в полоні, але ворог при цьому вважає її цивільною. Або особа може просто переховуватись на тимчасово окупованих територіях і шукати можливості повернутись. Оприлюднюючи данні і фото такої людини, ви даєте ворогу орієнтир на пошуки“, – зауважила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

судові експерти україна-німеччина воєнні злочини рф зниклі безвісти

Знак гривні
Знак гривні