Атаки Росії систематично націлені на ключові 330 кВ підстанції

Дослідник воєнної історії ChrisO подає у треді інформацію, яку опублікував російський Telegram-канал "Рыбарь" (цей пропагандистський канал пов'язують із засновником ПВК Вагнера Пригожиним – ТЕКСТИ). Далі переклад треду.

Російський Telegram-канал "Рыбарь" опублікував аналіз (з російської точки зору) нещодавніх ракетних ударів та атак безпілотників по об'єктах електроенергетики України. У ньому підкреслюється, що атаки систематично націлені на ключові 330 кВ підстанції.

FgEV_SLWQAI3xqb.jpg

"Команда "Рыбаря" продовжує системний аналіз наслідків атак на енергетичну інфраструктуру України. Останній (сподіваємося, не останній) удар був завданий ЗС РФ у суботу 22 жовтня", – пишуть російські пропагандисти.

Зазначається, що у цей день вибухи сталися на наступних об'єктах:

Ціль №1 – відключення Рівненської АЕС від електричної мережі 330 кВ

FgEVnB-WQAEE_PU.jpg

Ціль №2 – вплив на Одеський енергорайон та створення дефіциту електроенергії в Одеській області.

Після суботніх масштабних ударів по українських енергетичних об'єктах до середи вдалося скрізь відновити електропостачання, хоча й з досить серйозними обмеженнями.

Основні удари були в центрі та на заході країни, де обмеження споживання електроенергії досягли найбільших масштабів.

Тепер зрозуміло, що атаки спрямовані на автотрансформатори з високою напругою 330 кВ.

Такі атаки можуть не вивести з ладу самі підстанції повністю, але створюють значні труднощі з електропостачанням прилеглих до підстанцій територій.

Передача живлення на інші автотрансформатори призводить до їхнього перевантаження при пікових навантаженнях і аварійних ситуаціях. Це призводить до спрацьовування аварійної автоматики та повторних відключень споживачів.

Саме цим можна пояснити численні скарги споживачів на те, що графіки стабілізаційних відключень не дотримуються й електроенергія відсутня навіть тоді, коли за графіком повинна бути.

електрика інфраструктура обстріл обстріли енергосистем електроенергетика енергетичний фронт

Знак гривні
Знак гривні