Кремль переселяє українців до Сибіру і Далекого Сходу Росії, – The Independent

Кремль переселяє українців з тимчасово окупованих територій до Сибіру і за Полярне коло. Близько 100 тисяч людей вже опинилися за тисячі кілометрів від своїх домівок. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Independent.

За даними офіційних документів, на яке посилається видання, Кремль видав наказ про переселення 95 739 жителів Донецької та Луганської областей за 5500 миль (понад 8850 км) від їхніх будинків.

"В указі зазначалося, що "з урахуванням ситуації, що склалася в Україні", Російська Федерація "погоджує розподіл" громадян до "суб’єктів Російської Федерації" та просила владу "забезпечити прийом" 95 739 осіб", – цитує видання.

Вказано, що у Кремлі запланували відряджання 11 398 людей до Сибіру, 7 218 людей на Далекий Схід та 7 023 – на Північний Кавказ, включаючи інші регіони, такі як Чечня, Інгушетія та Дагестан.

З посиланням на окремі документи The Independent пише, що людей у Маріуполі просили підписати документи, в яких стверджується, що "українські війська обстрілювали їхнє місто".

Повідомляється, що підписантам сказали, що вони не можуть повернутися в Україну, тому що їх чекає "переслідування".

photo_2022-04-12_15-03-31.jpg

Такі листівки роздають насильно депортованим і викраденим маріупольцям. Джерело: Український наступ

рашизм путінізм війна маріуполь депортація

Знак гривні
Знак гривні