Знову збрехали. Попри заяви, росіяни не припинили інтенсивні обстріли Київщини та Чернігівщини

29 березня у міноборони Росії заявили, що значно скорочують свою військову присутність поблизу Чернігова та Києва. Мовляв, перемовини зайшли у практичну фазу, а це у країні-агресорці назвали начебто "кроками до деескалації".

Тим часом радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко повідомяє, що практично на всій території України вночі лунали сирени повітряної тривоги. Ворог обстрілював Чернігів та Хмельниччину, над Києвом було збито кілька ракет.

"Поки що говорити про те, що росіяни знижують інтенсивність бойових дій на київському та чернігівському напрямках, на жаль, не випадає", — сказав він. Денисенко уточнив: "У Києві, наскільки ми зараз можемо говорити, було збито кілька ракет над столицею. Наразі ситуація уточнюється".

За словами Денисенка, на Київщині фактично всю ніч можна було чути обстріли на території Приірпіння.

"Можна говорити про те, що певні частини та техніка виходять на територію Білорусі. Це більше схоже на ротацію та зализування ран, ніж на реальне зупинення бойових дій", — наголосив радник голови МВС.

В’ячеслав Чаус, голова Чернігівської ОВА, також повідомив, що росіяни не припинили вести активні військові дії в Чернігівській області. Ось що розповів Чаус: «Зменшення активності» на Чернігівщині ворог продемонстрував ударами по Ніжину, у тому числі й авіа, і всю ніч гатив по Чернігову. Знову знищені об’єкти цивільної інфраструктури, знищені бібліотеки, торговельні центри та інші об’єкти, дуже багато будинків. Бо насправді всю ніч ворог гатив по Чернігову".

війна агресія обстріли київщина чернігівщина

Знак гривні
Знак гривні