Путін здобув: дипломати ЄС публічно порівнюють його з Гітлером

У соцмережах "Путлер" уже давно став кліше – але тепер він здобув подібне звання від очільника дипломатії Євросоюзу:

Таке порівняння з'явилося на офіційному сайті Євросоюзу, його перекладає УП.

Верховний представник ЄС з питань закордонних справ Жозеп Боррель вважає, що Росія не наважиться розпочати повномасштабну інтервенцію в Україну, яка була б подібна до бойових дій нацистської Німеччини проти Радянського Союзу в 1941 році.

"Я б не казав, що ми перебуваємо перед початком повномасштабної війни, на кшталт Другої світової. Я не думаю, що Росія має намір вдертися до України, як Гітлер напав на Радянський Союз у 41-му. 

Чого Путін навчився в Гітлера

Ми, безумовно, перебуваємо у найкритичнішому моменті з часів завершення "холодної війни", але я не думаю, що ми постанемо перед блискавичними та "класичними" бойовими діями з використанням піхоти, окупацією міст та захопленням територій.

Це не означає, що Росія не здатна завдати Україні величезної шкоди, ставлячи свій чобіт на її землю. Але, окрім цього, є кібернетична війна, є політична дестабілізація, є захоплені території Донбасу".

Без паніки. Міністр оборони України назвав "найреалістичніший" сценарій російської агресії

Глава європейської дипломатії додав, що концентрацією російських військ Москва хотіла перевірити також міцність і злагодженість НАТО та готовність до жорсткої відповіді.

За його словами, всі країни-союзники НАТО та партнери солідарні в рішучій та жорсткій реакції на можливу російську агресію.

Тож, за його словами, почасти це зумовлює малоймовірність повномасштабного вторгнення Росії до України.

У разі вторгнення Росія має більше шансів зазнати катастрофи, ніж досягти свого. Якщо Україна серйозно боротиметься. Ось чому

окупанти агресія фашизм гітлер нацизм росія путін євросоюз

Знак гривні
Знак гривні