Британія виділяє Україні додатково близько 2 млрд фунтів

Велика Британія виділить ще майже 2 мільярди фунтів стерлінгів на британсько-українські інфраструктурні та енергетичні проєкти.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський після переговорів із прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном, повідомляє "Європравда".

Раніше на тлі російської загрози Євросоюз терміново схвалив виділення 1.2 млрд євро для України.

"Крім коштів для Військово-морського флоту України, Велика Британія виділяє ще майже 2 млрд фунтів стерлінгів на реалізацію спільних з Україною конкретних взаємовигідних проєктів в інших сферах, зокрема інфраструктури та енергетики", – сказав Зеленський.

Своєю чергою Джонсон заявив: "Сьогодні я оголосив про додаткові 88 млн фунтів британського фінансування на підтримку системи належного управління та енергетичної незалежності України".

Як повідомляла пресслужба прем'єр-міністра Великобританії, новий фонд разом з іншим британським фондом Good Governance Fund допоможуть знизити залежність України від російських постачань енергоносіїв.

Good Governance Fund було створено у 2015 році для підтримки економічних та інституційних реформ у Східній Європі та на Західних Балканах.

будівництво енергетика ескалація україна кремль допомога британія

Знак гривні
Знак гривні