Після реакції киян відтерміновано подорожчання проїзду: дотація 4,5 млрд за рік

Проїзні анонсували по три тисячі гривень – дорожче, ніж у багатьох містах ЄС, зокрема Західної Європи.

Мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті до кінця опалювального сезону розглядатися не буде. Про це він написав у соціальних мережах, – передає Хмарочос.

Кличко нагадав, що підвищення планувалося через значне зростання цін на енергоносії, що є головною складовою вартості тарифу.

За його словами, міська влада вже компенсувала зі столичного бюджету понад два мільярди гривень, які мав компенсувати уряд, але «не виконує умови меморандуму». До цього він додав, що тільки цього року дотація на міський транспорт становить 4,5 мільярди гривень з міського бюджету. Кличко наголосив, що місто поставлено перед вибором: або збільшувати цифри в платіжках за комуналку, або підвищувати плату за проїзд.

«Як менеджер, я говорю про складну економічну ситуацію, в якій опинилося місто – через енергетичну кризу та постійні борги центральної влади перед містом. Але як у мера Києва, у мене позиція наступна і чітка: питання перегляду тарифів на проїзд у комунальному транспорті до кінця опалювального сезону розглядатися не буде», – написав Кличко.

Організатори Маршу за Київ анонсували акцію протесту під КМДА через подорожчання проїзду у громадському транспорті.

Планувалося встановити нові тарифи із першого січня 2022 року. Разовий квиток у метро, трамваї, тролейбусі й автобусі коштував би 20 грн, а місячний проїзний майже 3000 грн. При купівлі 50 поїздок на транспортну картку Kyiv Smart Card ціна кожної становила б 15 грн.

київ транспорт місто бюджет скандал

Знак гривні
Знак гривні