У Конгресі США закликали Байдена негайно запровадити санкції проти Nord Stream 2

Адміністрація президента США Джо Байдена має негайно застосувати санкції проти компанії-оператора Nord Stream 2, оскільки Росія вже зараз агресивно використовує газ як зброю і створює енергетичну кризу в Європі для прискорення сертифікації газопроводу.

Про це заявив у четвер старший член Комітету в закордонних справах Палати представників США республіканець Майкл Маккол, повідомляє Укрінформ.

Чому ціни на газ шаленіють? Росія не може і не хоче збільшувати постачання

«Президент Байден і канцлер Меркель зобов’язалися вжити заходів, якщо Росія спробує використати енергетику як зброю. Проте обидва заплющують очі на навмисні зусилля путінського режиму з метою тиску на Європу, щоби вона прискорила процес сертифікації російського газопроводу Nord Stream 2», – наголосив Маккол у поширеній заяві.

Він підкреслив, що Росія при цьому маніпулює європейським ринком газу та наближає важку енергетичну кризу на континенті.

«Якщо Адміністрація Байдена не зможе негайно скасувати відмову від критично важливих санкцій проти Nord Stream 2 й зупинити проєкт газопроводу, вона подарує російському президентові ще одну потужну зброю згубного впливу, яка буде застосована проти України та інших наших європейських партнерів», – заявив конгресмен.

санкції росія сша німеччина газ

Знак гривні
Знак гривні