«Силою опустив голову вниз, розстебнув ширінку»: як викладачі акторської майстерності чіпляються до студенток і гірше (ІСТОРІЇ)

Одна з історій стала відомою через соцмережі – після цього Liga знайшла інших жінок, які поділилися своїми.

Анонімне інтернет-опитування серед акторів та актрис, ініційоване директоркою "Дикого театру" Ярославою Кравченко і театрознавицею Іриною Чужиновою, показало, що 70% респонденток зазнавали фізичного або психологічного насильства.

До редакції LIGA.net продовжують надходити листи зі сповідями. Здебільшого це анонімні історії випускниць університету ім. Карпенко-Карого, Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв і Київського національного університету культури та мистецтв.

З розповіді колишньої студентки Київського естрадно-циркового училища:

"Він замкнув двері, підійшов, силою опустив голову вниз, розстебнув ширінку. Поки я усвідомлювала, що взагалі відбувається, відбувалося це". Так виглядало індивідуальне заняття з акторської майстерності. Він – 60-річний викладач. Вона – 17-річна першокурсниця. Це не сценка з якоїсь п'єси для дорослих, а життєва ситуація, для якої більш доречна не театральна лексика, а юридична термінологія: зґвалтування або сексуальне домагання. Більш широке визначення – харасмент. Ми не можемо сказати, скільки студенток пройшли через подібні "уроки". Але – багато. Дуже багато.

ОСЬ ДЕЯКІ З ЦИХ ІСТОРІЙ

мистецтво кіно суспільство освіта кримінал

Знак гривні
Знак гривні