Бойовики закликають жінок лишатися вдома, поки бойовики "не навчилися" їх поважати

Угруповання "Талібан", яке захопило владу в Афганістані, закликає жінок не виходити з дому самостійно та не працювати, оскільки бойовики ще "не навчені" їх поважати. 

фото: Reuters
фото: Reuters

Про це пише УП.

Речник талібів заявив, що жінки не повинні працювати заради власної безпеки. Таким чином, він посилив побоювання щодо толерантності до жінок, яку бойовики обіцяли ще зовсім недавно. 

Водночас, у "Талібані" запевняють, що вказівка лишатись вдома буде тимчасовою та дозволить владі знайти шлях, щоб гарантувати "повагу до жінок". Він також визнав, що такі заходи є необхідними, оскільки їх військові "постійно змінюються і не навчаються". 

Коли "Талібан" востаннє перебував при владі у 1996-2001 роках, то бойовики прямо заборонили жінкам працювати, виходити самостійно з дому та змушували їх закривати все тіло. 

Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет розповіла про численні докази важких злочинів талібів, включно зі стратами мирних жителів Афганістану.

За словами Бачелет, таліби також обмежують права жінок та придушують протести.

Незалежні експерти ООН з прав людини в спільній заяві зазначили, що багато афганців змушені переховуватися, оскільки бояться репресій, бо "Талібан" продовжує обшукувати будинки - бойовики "йдуть від дверей до дверей". Є інформація про обшуки, арешти, утиски та залякування, а також про захоплення майна та розправи.

афганістан жінки талібан робота суспільство

Знак гривні
Знак гривні