Метро на Троєщину нарешті набуває фізичних обрисів (ФОТО)

І хоча метро на Троєщину вже стало мемом, цього разу, можливо, це не жарт. Але й особливих надій на передбачуваний час плекати не варто.

На Русанівських садах нарешті беруться безпосередньо до будівництва тунелів метро, ​​які будуть заховані в насип.

Про це пише (з фотографіями) Олег Тоцький – блогер, який спеціалізується на інфраструктурі Києва.

Зараз роблять нижню половинку гідроізоляції й вже розпочали складання арматурного каркаса лівого тунелю (Троєщина >> Центр). На цій ділянці тунелі планують монолітними.

Це символічна подія, оскільки вперше за 30 років в Києві починає з'являтися реальний тунель четвертої лінії метро (а не бутафорщина, як на Подолі у 2013 році).

Хоча будемо об'єктивними: самого будівництва четвертої лінії як не було, так і немає. Всі ці конструкції – поки лише частина Подільського мостового переходу (хоч і дуже важлива частина).

Робота ж за основним проєктом Подільсько-Вигурівської лінії (що виходить за рамки запуску автомобільного руху по мосту) за останні роки фактично не просунулася ні на крок.

На цьому закінчимо сьогоднішню хвилинку занудства і, як-то кажуть, не будемо сумувати. Підніміть келишок будь-якого напою на ваш смак на честь першого символічного тунелю "метро на Троєщину" і будьте насторожі з тими чиновниками, хто, показуючи пальцем на ці тунелі, розповідає казки, ніби будівництво четвертої лінії йде вперед семимильними кроками (прецеденти на цьому тижні вже були). Усім добра.

На Русановских садах наконец-то приступили непосредственно к строительству тоннелей метро, которые будут спрятаны в...

Posted by Олег Тоцкий on Sunday, August 15, 2021

будівництво метро київ транспорт

Знак гривні
Знак гривні