Служби прокату обмежили швидкість електросамокатів у Києві

Згідно з раніше підписаним із владою міста меморандумом, київські прокати електросамокатів обмежили швидкість до 20 км/год, а також запровадили зони обмеження швидкості до 14 км/год та зони повної заборони руху.

Усі сім операторів прокату електросамокатів, які працюють у Києві, забезпечили програмне зниження максимальної швидкості до 20 км/год, повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов, якого цитує Хмарочос.

Крім того, чотири оператори вже запровадили зони обмеження швидкості до 14 км/год та зони повної заборони руху. Решта незабаром зроблять те саме.

Такою є одна з головних вимог меморандуму, який підписали оператори з КМДА, зауважив Усов.

Також оператори промаркували самокати номерами. Кожен з операторів має унікальну серію:

Bolt — A, В, С
Jet — J, Е
BikeNow — N
Kiwi — K
Scroll Bird — O, S
Zelectra — Т, Z
Vzhooh — V

Усов повідомив, що до КМДА почали надходити великі дані щодо інтенсивності руху прокатних самокатів на вулицях та найпопулярніших місцях для старту й фінішу.

На повну імплементацію пунктів меморандуму операторам дали приблизно місяць. Технологічне виконання деяких умов потребує часу чи навіть зміни бізнес-моделі.

Нагадаємо, за меморандумом, який набув чинності з 24 червня, оператори беруть на себе зобов’язання облаштувати стоянки для самокатів із розміткою у визначених місцях; запровадити зони, де буде заборонено залишати самокати; запровадити спеціальний перелік зон, де самокат автоматично вимикатиметься; забезпечувати користувачів страховкою на суму від 100 тисяч гривень тощо.

конфлікт транспорт київ електротранспорт

Знак гривні
Знак гривні