Створили застосунок для пошуку пари за схожим гумором. Ось як це робиться в часи соцмереж і алгоритмів

Студентка Стенфордської бізнес-школи у США Від’я Мадхаван розробила мобільну програму для знайомств Schmooze, яка дозволяє знайти партнера зі схожим почуттям гумору.

file-20181113-194513-5aek73.jpg

На відміну від Tinder та інших аналогічних платформ, користувачам пропонують «свайпати» (відкидати або схвалювати) не фотографії, а меми.

Schmooze використовує технологію машинного навчання, – передає Громадське.

Підбір пари відбувається на основі однакового почуття гумору, коли користувачі схвалюють аналогічний контент. 

Також застосунок враховує професію, інтереси й бажання людей. Після виявлення спільностей людям пропонують обмінятися повідомленнями у спеціальному чаті. 

Зараз Schmooze перебуває на стадії бета-тестування. Улітку 2020 року його вперше запропонували випробувати двомстам студентам Стенфорда. Відтоді його завантажили понад 10 тис. американців.

Усі меми відбирає команда розробників — зараз у базі 5 тис. зображень. Щодня у каталог додають приблизно 200 мемів, а жарти, які втратили актуальність (наприклад, присвячені виборам у США) — видаляють.

Як виникла ідея?

Такий задум виник у жінки, коли вона працювала аналітикинею в Індії та планувала вступати в аспірантуру до Каліфорнії. Мадхаван написала десяти колегам у LinkedIn, сподіваючись отримати професійну пораду, чи варто йти саме в той навчальний заклад, про який вона думала.

І от лише один із них відповів. Протягом двох днів Мадхаван обмінялася з ним «приблизно 200 електронними листами, і всі вони були засновані на жартах». Пізніше пара одружилася. Жінка впевнена, що гумор — це найкращий спосіб завести нові дружні та романтичні контакти, і хоче, щоб людям у цьому допоміг її стартап.

суспільство гумор технології стосунки

Знак гривні
Знак гривні