Cпецслужби конфіскували самогон із чорнобильських яблук, що призначався для Великої Британії

Уже раніше цей Atomic активно рекламували – тоді у наявності була лише одна пляшка.

Силовики звинувачують виробників самогону у використанні підроблених акцизних марок. Ті стверджують, що оскільки товар мав продаватися за кордоном, на ньому були британські акцизні марки, – передає Цензор із посиланням на світову службу BBC.

Самогон під назвою Аtomik, зварений, як стверджує виробник, із вирощених неподалік від Чорнобильської АЕС яблук, конфіскували в березні. Партію в 1500 пляшок вилучили на лікеро-горілчаному заводі в Карпатах і доставили в прокуратуру в Києві.

За словами виробників, цей спирт – перший споживчий товар Чорнобиля після ядерної катастрофи 1986 року. Зараз вони очікують результатів розслідування українських спецслужб (в оригіналі новини Ukrainian security services), але кажуть, що "уявлення не мають", чому вантаж, призначений для Великої Британії, було вилучено.

"Схоже, вони звинувачують нас у використанні підроблених українських акцизних марок. Але це не має сенсу, оскільки пляшки призначені для ринку Великої Британії та чітко позначені чинними акцизними марками цієї країни", – пояснив засновник компанії-виробника Chernobyl Spirit професор Джим Сміт.

Українські правоохоронці поки не прокоментували вилучення алкоголю.

Chernobyl Spirit – підприємство, яким керують вчені, що працюють у Чорнобильській зоні відчуження. Вони провели дослідження експериментальних культур, щоб з'ясувати, чи можна використовувати зерно та інші харчові продукти, вирощені в цій зоні, для виробництва продуктів, безпечних для вживання.

британія курйоз чорнобиль алкоголь

Знак гривні
Знак гривні