Батько судді з «суддівської династії», яку обрали до ВРП, засудив вояка УПА до страти. Вона ним пишається

Як ми вчора писали, Інна Плахтій, яку з'їзд суддів обрав членкинею Вищої ради правосуддя – не перша й не остання у своїй родині суддів.

Плахтій – з відомої на Волині суддівської родини. Батько Борис Плахтій – колишній суддя Апеляційного суду Волинської області, нині він у відставці. Сестра Наталія Плахтій нині працює суддею Волинського окружного адміністративного суду. Донька Катерина Троць працює на посаді керівниці служби інспекторів секретаріату ВРП.

Далі – більше

У 1987 році її тато, суддя Борис Плахтій, засудив до розстрілу вояка УПА Івана Гончарука, – нагадує Галина Чижик з Центру протидії корупції.

Справу від початку і до кінця фабрикувало КДБ, їм треба було створити картинку напередодні святкування 70-річчя революції. Про цю справу детально написала "Історична Правда" в матеріалі: https://www.istpravda.com.ua/articles/2019/10/23/156416/.

Борис Плахтій зіграв в цій історії одну з ключових ролей. У 1989 році вирок виконали, Гончарука розстріляли, родина досі не знає, де його поховано.

Особливо цинічно, що сьогодні Бориса Плахтія запрошують на урочистості 14 жовтня – дня, коли було засновано УПА (https://bit.ly/3l3ksPz).

Так, діти не несуть відповідальності за вчинки своїх батьків. Але на з'їзді під час складення присяги Інна Плахтій сказала, що пишається тим, що вона з суддівської родини, і дякувала своєму батьку.

Сьогодні з'їзд суддів обрав останнього члена Вища рада правосуддя за своєю квотою. Це Інна Плахтій, суддя Луцького...

Posted by Halia Chyzhyk on Wednesday, March 10, 2021

історія плахтій суд

Знак гривні
Знак гривні