У Норвегії у 2020 купили більше електромобілів, ніж бензинових, дизельних і гібридних разом узятих

Як ми писали, у тій-таки Норвегії за полярним колом створять готель, який вироблятиме більше енергії, ніж споживатиме, щоб не псувати природу.

Паркова електромобілів в Осло, фото Reuters
Паркова електромобілів в Осло, фото Reuters

У Норвегії впродовж 2020 року продаж електромобілів уперше значно перевищив продаж автівок на бензинових, дизельних та гібридних двигунах, повідомляє видання Хмарочос із посиланням на Reuters.

З усіх нових автомобілів минулого року там продали близько 54,3% акумуляторних електромобілів і таким чином встановили світовий рекорд. Так, за даними Норвезької дорожньої федерації у 2019 році відсоток продажу електромобілів становив 42,4% , а десять років тому – лише 1% від загального ринку.

До 2025 року Норвегія прагне стати першою країною, яка повністю припинить продаж автомобілів на бензині та дизелі.

Для цього уряд країни повністю звільнив електричні транспортні засоби від податків. Така політика сприяє перетворенню авторинку країни на своєрідну «лабораторію для автовиробників», де експериментують із новими версіями автівок без двигунів внутрішнього згорання. Впродовж останніх кількох років нові марки і моделі стали справжніми бестселерами.

Продажі електромобілів особливо виросли в останні місяці 2020 року. Свого піку – 66,7% відсотків всього автомобільного ринку – вони досягнули в грудні.

Рейтинг лідерів 2020 року очолив Volkswagen Audi зі своїми спортивними електромобілями e-tron. Натомість Tesla 3, що була найпопулярнішою у 2019 році, у 2020 посунулася на друге місце.

Ілон Маск став найбагатшим у світі

Норвезькі аналітики та дистриб’ютори прогнозують подальше зростання продажів в 2021 році, адже на ринку з’являється дедалі більше нових моделей.

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт та закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

автомобілі транспорт норвегія майбутнє екологія

Знак гривні
Знак гривні