Шизофренія: урядові дані показують, що локдаун не потрібен

Водночас уряд запроваджує локдаун, щоб "збити хвилю розповсюдження COVID-19". Але її вже магічним чином "збили", принаймні саме це видно на графіках. Є два варіанти: або уряд навіть більш обдарований, ніж це здається, або чиновники знають, що їхні дані по захворюваності – ненаукова фантастика.

Якщо взяти найбільш свіжий прогноз від авторитетних британських епідеміологів, який вони роблять на основі офіційних даних, зокрема і для України, у нас дуже непогана ситуація: "хвилю" вже збили, ефективне число відтворення Rt вже кілька тижнів стабільно нижче нуля, здавалося б, все чудово.

covid-epi-forecast-2021.png


Однак український уряд приймає рішення про новий локдаун з 8 по 25 січня, причому деталі його максимально абсурдні (стосовно заборони торгувати одягом, наприклад). Для чого, якщо хвиля захворюваності подолана? Для чого йти на значні економічні жертви в країні, яка завдяки цьому ж уряду перебуває після 2020 року у серйозній фінансовій ямі?

Найбільш імовірним поясненням є те, що уряд знає: їхні дані щодо захворюваності – це фікція, за якою не можна побачити реальну картину. Серйозний аргумент на користь цієї версії – "падіння" захворюваності значним чином корелює із падінням кількості тестів. Ці "майстри спорту по боротьбі з епідемією" та "чемпіони із закупівлі вакцин" вдаються до найрадикальніших заходів через те, що не змогли налагодити найбільш базову річ: тестування, яке б показувало реальну картину поширення хвороби.


Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт та закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

covid-19 тестування фальсифікації статистика

Знак гривні
Знак гривні