Україна досі могла б укласти вже два контракти на постачання вакцин від COVID-19

Україна могла б укласти вже два контракти на постачання вакцини від коронавірусу, а не один. Про це заявив у соцмережі гендиректор держпідприємства "Медичні закупівлі України" Арсен Жумаділов і додав, що "Медичні закупівлі" не погоджуватимуть закупівлю вакцин із МОЗ.

Так, гендиректор звинуватив міністра охорони здоров'я у зриві перемовин із виробниками. За його словами, прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив "Медичним закупівлям" працювати з ринком винятково через МОЗ. Своєю чергою, очільник відомства Максим Степанов погодив лише один контракт. Водночас на фінальному етапі переговорів були дві угоди щодо різних препаратів. Тож міністр, за словами Жумаділова, сам визначив постачальника та перебрав на себе функцію держпідприємства "Медичні закупівлі".

Він додає, що Україна, крім того, могла отримати ціну щонайменше на один долар нижчу від фінальної, якби держпідприємство вело переговори самостійно.

Жумаділов назвав неправомірною вимогу Степанова погоджувати всі закупівлі ін'єкцій від COVID-19 із МОЗ та заявив, що вже не робитиме цього.

Про вакцину. Лонгрід. В останні дні увагу ЗМІ привернула закупівля вакцини проти COVID. В оцінках закупівлі...

Posted by Arsen Zhumadilov on Sunday, January 3, 2021

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт та закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

конфлікт медицина пандемія вакцини коронавірус

Знак гривні
Знак гривні