Ефект локдауну: в Англії на третину менше випадків COVID-19

Кількість заражень коронавірусом впала на 30% за період місячного національного карантину в Англії.

Очевидний спад пішов через два тижні локдауну: інфографіка Financial Times (для Британії в цілому)
Очевидний спад пішов через два тижні локдауну: інфографіка Financial Times (для Британії в цілому)

Про це свідчать результати великомасштабного дослідження Імперського коледжу Лондона та Ipsos MORI, повідомляє Reuters у понеділок, 30 листопада.

Число R – інцидентність передачі – тепер становить 0.88, менш ніж одиницю, – пише британський The Guardian. А отже, в середньому один хворий заражує 0.88 людей, тобто кількість заражень зменшується.

В Україні R становить 1.14 і зростає: два тижні тому було 1.06

У британському дослідженні взяли участь більш ніж 100 тисяч добровольців.

Англія ввела свій другий локдаун 5 листопада, щоб стримати швидке зростання поширення інфекції та захистити свою систему охорони здоров'я. Країна має повернутися до регіонального підходу до обмежень із 2 грудня.

За цей час рівень зараження знизився на 30%.

А тим часом у США минули свята

Тим часом у США очікують нової хвилі після Дня подяки (Thanksgiving), під час якого була рекордна кількість переміщень із початку коронавірусу. Поки що ж кількість випадків у США теж почала падати, хоч і не так швидко, як у Британії.

Обмежуючи своє "живе" спілкування з іншими людьми до мінімуму, ви захищаєте своє здоров'я і робите свій внесок у те, щоб вірус не поширювався. Таким чином ви рятуєте й інших людей. За можливості лишайтеся вдома та насолоджуйтеся спокоєм.

пандемія локдаун епідемія британія коронавірус

Знак гривні
Знак гривні