«Б'є – вбиває любов, а не любить». Глава ПЦУ засудив домашнє насильство

«Домострой» – зло. Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній засудив домашнє насильство і закликав українок не мовчати про побої та знущання з боку своїх чоловіків.

Через карантин в усьому світі "жахливо зросло" домашнє насильство – ООН

«На жаль, дуже часто таку жорстокість і агресію в сім’ї замовчують, ховаючи біль у душі, але він ятрить та вбиває зсередини. Адже ця невидима загалу хвиля ненависті ще більше зростатиме, якщо ми не будемо відвертими – в Україні є проблема з домашнім насильством», – написав Епіфаній.

«В Україні є проблема з домашнім насильством. Прийняття, усвідомлення проблеми — це хоч дуже важкий, але вже перший крок до вирішення складної ситуації. Українці та українки вже вирішили сказати «ні» насильству в сім’ї», — зазначив митрополит, посилаючись на статистику звернень через домашнє насильство.

За даними Міністерства соціальної політики, у 2019 році надійшло понад 130 тис. таких звернень, що на 15% більше, ніж було у 2018-му. Таким чином, переконаний Епіфаній, зростає тенденція розповідати про проблему. За даними генпрокурора Ірини Венедіктової, внаслідок пандемії коронавірусу кількість випадків домашнього насильства зросла вдвічі.

Насильству не місце поруч із любов’ю: якщо б’є – то вбиває любов, а не любить.

Так пише глава Православної церкви України.

«Звертаюсь до кожної українки – не мовчіть і не терпіть насильства над собою та своїми дітьми».

Церква сім'я суспільство насильство кримінал

Знак гривні
Знак гривні