Європа планує посилювати, а не послаблювати карантинні обмеження – аналіз

Незважаючи на відносно стабільну ситуацію в європейському регіоні, жодна країна істотно не послаблює карантинні обмеження.

Про це йдеться в аналізі Київської школи економіки.

Навіть Швеція, яка довго йшла шляхом формування колективного імунітету, посилила обмеження через спалах захворюваності. Тепер посилені заходи діють на всій території країни: обмеження публічних зібрань до восьми людей та на продаж алкоголю в ресторанах та барах після 22:00.

Швеція, раніше відома «м'яким підходом» до пандемії, тепер заборонила збиратися більш ніж вісьмом людям за раз

Велика Британія, попри стабілізацію ситуації загалом по країні, посилює обмеження до найвищого рівня у Шотландії. Данія продовжує обмеження на масові зібрання ще на три тижні. 

Цими днями європейські країни шукають оптимальні обмеження на зимові свята. Уряди країн Європи опинилися у ситуації, коли мусять не допустити третьої хвилі через послаблення карантину протягом зимових свят і врахувати соціальну напругу, ухвалюючи рішення про умови обмежень у кінці грудня і на початку січня.

Поки йдеться про такі плани: Франція, Італія та Чехія планують відкрити магазини. Чехія та Іспанія розглядають варіант масового тестування, щоб люди могли безпечно збиратися на свята. Велика Британія планує зняти обмеження на кілька святкових днів. Німеччина, Ірландія та Нідерланди — планують посилити карантин та обмежити масові гуляння.   

Дивіться також:

Математичне моделювання: навіть за ідеальних умов вакцинація не врятує Україну від коронавірусу в 2021 році

Європа бізнес карантин економіка суспільство медицина пандемія локдаун епідемія коронавірус

Знак гривні
Знак гривні