Усі претензії Трампа базувалися на «один поштар сказав». Але й той набрехав

Один пересічний поштар сказав одному ультраправому сайту, нібито "чув", що його бос буцімто датував відправлені поштою виборчі бюлетені заднім числом. Це було єдине нібито неголослівне твердження кампанії Трампа щодо "фальсифікацій" на користь Байдена. Але й воно виявилося безпідставним.

Eduardo Muñoz/Reuters
Eduardo Muñoz/Reuters

6 листопада 32-річний працівник пошти США Річард Гопкінс заявив одному ультраправому сайту, що чув, ніби його бос казав, як відправлені поштою бюлетені у штаті Пенсильванія проштампували останнім днем легального голосування, хоч вони й були надіслані пізніше від цієї дати, – нагадує Аль-Джазіра.

Цю новину з ультраправого сайту підхопила кампанія Трампа, який програв вибори. За розслідування взялася пошта США.

Після цього Річард Гопкінс повністю заперечив свої попередні слова, заявивши, що він це вигадав.

Наразі інших свідчень про нібито фальсифікації не залишилося.

Перед тим як відмовитися від свідчень, Гопкінс створив сайт, на якому намагався збирати гроші.

І він таки зібрав $133 тис., після чого видалив сайт і відмовився публічно коментувати свою поведінку.

Гопкінс заявив розслідувачам пошти США, що вигадав свої твердження, пише Washington Post із посиланням на трьох посадових осіб, знайомих із ходом розслідування.

Його попередні заяви стосувалися кількох тисяч нібито датованих заднім числом у Пенсильванії бюлетенів, при цьому в зазначеному штаті кандидат від демократів, загалом визнаний новообраним президентом, лідирує на 47,5 тис. голосів.

Водночас триває підрахунок в Аризоні, Джорджії та Неваді, перемога в будь-якому з них також означатиме перемогу Байдена у США загалом.

конфлікт трамп вибори сша

Знак гривні
Знак гривні