Школи відіграють малу роль у поширенні коронавірусу – FT

Ці дослідження важливі, зокрема, для нинішньої Європи – де, попри зростання кількості нових випадків коронавірусу, побоюються, що закриття шкіл зашкодить учням.

Школярі в німецькому місті Кіль: кількість нових випадків у регіонах, де наново відкрилися школи, попри це, зменшувалась іще тривалий час; фото Gregor Fischer/dpa
Школярі в німецькому місті Кіль: кількість нових випадків у регіонах, де наново відкрилися школи, попри це, зменшувалась іще тривалий час; фото Gregor Fischer/dpa

Нагадаємо, ВООЗ також вважає, що школи мають залишатися відкритими.

Серія досліджень із різних країн показала, що школи відіграють незначну роль у поширенні коронавірусу, – пише Financial Times.

Два дослідження в Німеччині та у Норвегії, а також два глобальних дослідження показують, що поновлення закриття шкіл не зможе відіграти значного ефекту на обмеження коронавірусу.

Статистичний аналіз Institute of Labour Economics (ILE) у Бонні показав, що кількість випадків у Німеччині не збільшувалася після відкриття шкіл. Фактично, вона навіть зменшувалась у німецьких федеральних землях, які відкрили школи, порівняно з тими, які їх не відкрили. "Цей результат виявився протилежним [до наших очікувань], – сказав Інго Іспгордінг (Ingo Isphording), один із авторів звіту.

В останні кілька тижнів у Німеччині відбулося зростання кількості нових випадків, але водночас не виявлено випадків суперпоширення у школах. Так, у Північному Рейні-Вестфалія після відкриття шкіл заразилися тільки 0.04% учнів, так само у Шлезвігу-Гольштайні та Баварії, й лише в Берліні – "аж" 0.07%.

Тим часом у Норвегії Національний інститут громадського здоров'я виявив, що у випадку зараження дітей шкільного віку воно відбувалося від дорослих удома в абсолютній більшості випадків.

У Британії Единбурзький університет опублікував попередню оцінку про те, що, за наявними даними, рівень зараження у школах залишається низьким загалом, і при цьому серед учнів – нижчим, ніж серед дорослих працівників.

Це узгоджується також із оглядами власне ВООЗ, а також Європейського центру профілактики та контролю захворювань, які дійшли висновку, що більшість дітей не розвиває симптомів, і що є дуже мало доказів про передачу хвороби в школах.

школа норвегія освіта наука британія коронавірус німеччина

Знак гривні
Знак гривні