Міське рішення дня: дешеві модульні квартири, навмисне незавершені (ФОТО, ВІДЕО)

Не приведи Боже, звісно, дозволяти нашим із любов'ю до розширення балконів таке завершувати – але для країн із будівельними нормами, яких дотримуються, бачиться непоганим рішенням.

Lianjie Wu, випускниця архітектурної школи Bartlett, запропонувала рішення незакінчених дешевих квартир, які мешканці зможуть завершувати під власні потреби.

Проєкт під назвою "Вийти з мушлі" переосмислює традиційну багатоповерхівку як модульний будинок із публічними та приватними просторами різних розмірів.

Приміщення завершують до точки, коли вони мінімально придатні для проживання – потім покупці можуть адаптувати структури під свої шляхи. Це дає змогу зменшити ціну та зробити житло доступнішим.

Від українских "коробок під здачу" рішення відрізняється ще й тим, що можна самостійно визначати внутрішнє планування квартири, не валячи стіни перфоратором, а навпаки – додаючи їх за потреби.

У британській столиці Лондоні, для якої насамперед призначався проєкт, основною проблемою є саме ціна житла. Модульна архітектура дає змогу обрати різні розміри та спланувати житло від окремих індивідуальних картин до "спільнот" на вісім людей, або створити у приміщенні публічний простір.

Докладніше англійською – в журналі архітектури та дизайну DeZeen.

британія архітектура

Знак гривні
Знак гривні