Заарештували Стіва Беннона – головного ідеолога Трампа

Федеральні прокурори США затримали Стіва Беннона ­­– керівника попередньої виборчої кампанії Дональда Трампа, а згодом його головного стратега та радника – за розкрадання пожертв

Беннона і ще трьох осіб звинувачують у розкраданні сотень тисяч доларів, зібраних серед жертводавців Трампа нібито на будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Спорудження бар’єру для нелегальних мігрантів було однією з ключових обіцянок кампанії Трампа – однак реалізація проекту супроводжувалася юридичними та фінансовими труднощами.

bannon.jpg

Аби допомогти Трампу відгородити США від Мексики, була створена неприбуткова організація під назвою «Ми будуємо стіну», яка збирала кошти нібито на потреби будівництва. Були отримані мільйони доларів, і Беннон зі спільниками заявляли, що жодного центу не витратять не за призначенням. Насправді ж вони створили схеми з виведення сотень тисяч доларів, які зловмисники потім витрачали на особисті потреби. Замість фінансування стіни вони оплачували власне розкішне життя, стверджують прокурори.

Беннону і спільникам пред’явлені звинувачення в змові з метою електронного шахрайства та в змові з метою відмивання коштів.

Довідка Текстів. Стів Беннон – один із найвідоміших так званих «альтернативних консерваторів» США, нових правих політиків, які є носіями екстремістських поглядів. Ці погляди Беннон тривалий час пропагував на рупорі крайніх правих – сайті «Брейтбарт», де він був головним редактором. Беннон вважає себе ворогом традиційних політичних еліт та глобалізму. Натомість він симпатизує націоналістичним, популістичним та шовіністичним політичним утворенням – від Путіна та його режиму до політиків-євроскептиків. Пояснюючи причини перемоги Трампа на виборах, Беннон заявив: «Нас обрали завдяки трьом гаслам – «Осушити болото» (політичну верхівку у Вашингтоні), «Посадити її» (про Хілларі Клінтон) та «Збудувати стіну». Лють і страх – ось що приводить людей на виборчі дільниці».

трамп політтехнології

Знак гривні
Знак гривні