Білий Дім відгородили масивним парканом. Він перетворився на "стінгазету" протестувальників (ФОТО)

Масивний чорний паркан, зведений навколо Білого дому після того, як силовики з застосуванням газу та гумових куль потіснили мирних у цьому місці протестувальників — став галереєю протестного мистецтва та символом непокори.

Паркан, яким відгородили Білий Дім від протестувальників: фото Jonathan Ernst/Reuters
Паркан, яким відгородили Білий Дім від протестувальників: фото Jonathan Ernst/Reuters

Про це йдеться в статті Аль-Джазіри.

Металевий бар'єр навколо Lafayette Square тепер майже повністю вкрито меседжами, знаками та малюнками, що засуджують надмірне використання сили поліцією, расову нерівність і етнічний профайлинг — майже повністю закриваючи огляд президентської резиденції:

Фото Jonathan Ernst/Reuters
Фото Jonathan Ernst/Reuters
Фото Jacquelyn Martin/AP
Фото Jacquelyn Martin/AP

"Сумний коментар до подій — те, що дім та його мешканці мають бути відгороджені стіною", — сказала мер міста Вашингтона, Мюріел Баузер. — "Ми б хотіли, щоб Білий Дім відкрився, і щоб люди могли підходити до нього з усіх боків.

Демократи в Конгресі вимагають у адміністрації знову відкрити громадську площу, заявляючи, що зараз вона нагадує "мілітаризовану зону".

"Цей паркан — чіткий меседж страху", — сказала одна з протестувальниць на площі на ім'я Ванесса. — "Поки щось не зміниться, ми не повинні припиняти приходити сюди. Думаю, наша присутність потрібна".

Трамп оглядає бункер

Нагадаємо, Трамп запевняє, що не переховувався в бункері під час акцій протесту під Білим Домом 2 червня, а спускався, щоб "подивитися" на нього.

"Я ходив два або три рази, все для перевірки".

сша трамп протести поліція

Знак гривні
Знак гривні