Вийде фільм про український «Вусатий фанк» 1970-х років (ВІДЕО)

1970-ті роки перевідкривають як «золоту епоху» української поп-музики, – пише Хмарочос.

На YouTube з’явився трейлер документального фільму «Вусатий фанк» про українську естраду 1970-х. Стрічка розповідає про золоту епоху поп-музики і про таких виконавців, як «Смерічка», «Світязь», «Арніка», «Кобза», «Візерунки шляхів», «Березень», «Дзвони», «Водограй» та інших.

«Наприкінці шістдесятих років минулого сторіччя, після періоду “відлиги”, в СРСР почали створюватися музичні колективи, покликані стати аналогами західних рок-груп. Вони отримали назву ВІА – “вокально-інструментальні ансамблі”. Наступне десятиліття стало “золотою” епохою української поп-музики. Фільм досліджує феномен українського “вусатого фанку”, який не втратив актуальності й досі», – йдеться у прессрелізі Держкіно.

Проєкт «Вусатий фанк» став одним із переможців конкурсного відбору Держкіно, отримавши 1,7 мільйона гривень.

Автор ідеї та сценарію до 75-хвилинної стрічки – Віталій «Бард» Бардецький, музичний журналіст, концертний промоутер, екс-менеджер «Океану Ельзи», «Скрябін» та інших українських гуртів. Реліз відбудеться цьогоріч, однак точна дата поки невідома.

Увага до української естради 1970-х посилилася близько трьох-чотирьох років тому. Одним із популяризаторів українського фанку та психоделічного соулу був одеський діджей C.J. Plus, який випустив кілька подкастів Ukrainian Funk. Виявилося, що чимало пісень тієї епохи звучить на диво сучасно.

Торік українські художники намалювали нові версії обкладинок українських ретро-платівок: Софії Ротару, Назарія Яремчука, гурту «Водограй» та інших.

історія кіно культура

Знак гривні
Знак гривні