Хто такий Трамп? Коротко про книгу "Вогонь і лють: всередині Білого дому Трампа"

Дочитав книжку "Вогонь і лють: всередині Білого дому Трампа" за авторством журналіста, який тусив в його адміністрації протягом року. Книжка, як і всі подібні американські, хороша. Читаєш і ніби сам все бачиш, плюс екскурси в історію чи пояснення невідомих мені нюансів правого руху у США.

Основні тези:

- Трамп не читає аналітичних записок і статей, лише заголовки, бо йому нудно.

- Трамп терпіти не може експертів, які пояснюють йому якісь теми. При цьому, сам він практично нічого не знає. Під час різних нарад збивається на різні теми, головним чином, на гольф.

- На Трампа впливає той, хто з ним останній говорив. Щоправда, потім естафету впливу переймає наступний співрозмовник.

- Трамп шалено прагне уваги і хоче, щоб його хвалили.

- Трамп думає, що він своєю харизмою може переконати кого завгодно у чому завгодно. Він так думав і про колишнього керівника ФБР Комі, і про генпрокурора, що призначив Міллера, який проводить спецрозслідування щодо Трампа.

- Трамп ненавидить ліберальні медіа, але багато часу приділяє обговоренню мотивів журналістів, які там працюють. Він хоче, щоб ці медіа писали про нього і хвалили його.

- Трамп уміє створювати свою реальність, в якій усі живуть. Але коли ця його альтернативна реальність зіштовхується зі справжньою реальністю, виникають проблеми. В тому числі й у Трампа.

- Чим більше критикують Трампа ліберальні медіа, тим більше його підтримує правий електорат. Саме через зарозумілість ліберальних медіа.

- У Трампа немає ідеології як такої. Його правий ідеолог Бенон пішов з адміністрації і зібрав навколо себе мільйонерів, які вклали у кампанію Трампа. Автор прогнозує, що «революція Трампа» - це тільки початок. Коли на одному окрузі на довиборах Трамп і Бенон підтримували різних кандидатів, переміг кандидат Бенона.

Бенон з’явився в каманії Трампа в найгірший момент - і він вважає, що саме він вирвав перемогу.

- Зять Трампа і його старший радник Джаред Кушнер за своїми поглядами - швидше демократ, ніж республіканець.

- Станом на момент написання книги, в адміністрації Трампа не було людини, здатної написати законопроект. А як проводити законопроекти через Конгрес - взагалі ніхто навіть не уявляв. Тому цю справу віддали на аутсорс чиновникам із Республіканської партії.

- Трамп не вкладав своїх грошей у кампанію. В критичний момент він позичив 10 мільйонів, які відразу ж забрав, коли цю суму нафандрайзили.

- Всі, хто працював у адміністрації Трапма, рано чи пізно доходили висновку, що він ідіот, який навряд чи здатен виконувати функції президента. Протягом року адміністрацію залишило чимало людей. На момент закінчення книжки, гору у підкилимній війні взяла сім'я Трампа. Головним мотивом для того, щоб зайнятися політикою, у Трампової доньки Іванки та її чоловіка було бажання стежити за батьком, аби він не наробив повної дурні. Але не вийшло.

- Кампанія Трампа не могла координувати зусилля з Росією, бо вона була наскільки хаотичною, що не координувалася навіть із місцевими штабами. До того ж, Трамп не збирався вигравати, він навіть обіцяв своїй дружині, що цього не станеться. Тому зустрічі з росіянами відбувалися майже відкрито, але ніхто не може точно сказати, про що ж там домовлялися. Зустрічі відбувалися в офісі Трампа із сином (його в сімї ніхто серйозно не сприймає, хто бачив серіал «Видозмінений вуглець» - то там стосунки між мільярдером і сином показані десь так, як у Трампа) і зятем. Зять на момент завершення книги працював у Білому домі.

Висновки не мої, просто переказую книгу.

Блог: Роман Кульчинський книги трамп

Знак гривні
Знак гривні