У Києві відбулась акція солідарності з активістами Полтави. Триває збір коштів для поранених

​7 квітня у Києві громадськість вийшла на акцію солідарності з активістами Полтави, на яких напали “тітушки” під час мирного мітингу проти забудови “Газетного ряду” у центрі міста. Повний фотозвіт з акції у Києві за посиланням.

Під стінами головного управління Національної поліції України активісти вимагали:
- Скасування ліцензії охоронної фірми Скорпіон-2016 (м. Кременчук)
- Притягнення до відповідальності забудовника “Газетного ряду” Сергія Горбатюка
- Притягнення до відповідальності кожного злочинця, який брав участь у нападі на мирну акцію біля “Газетного ряду”
- Притягнення до відповідальності співробітників поліції, які були присутні на акції і свідомо не запобігли сутичці та кровопролиттю

Акція була ініційована Громадським сектором Євромайдану, до неї долучились небайдужі активісти, серед яких народний депутат Остап Єднак, правозахисник Михайло Лебедь, медіа-експерт Ірина Земляна, журналіст Віталій Овчаренко та інші.

Наприкінці акції учасники сфотогравувались на підтримку пораненого Олександра Коби та залишили йому побажання на одному з ватманів, який буде переданий йому у Полтаву.

Нагадаємо, що 5 квітня Полтава повстала проти безчинства забудовника з Опозиційного блоку, який вирішив заварити арку у будинку в центрі міста задля перетворення її на торгову точку. Дозвіл на забудову надала Полтавська міська рада. За повної бездіяльності поліції на мирну акцію напали тітушки з охоронної фірми “Скорпіон-2016” з Кременчука, яких минулого року зловили під час погрому радіоринку у Києві.

Під час сутичок було поранено двох громадських активістів, які так само є учасниками російсько-української війни – Олександра Кобу (який отримав вісім ножових поранень) та Дмитра Юденка. Обидва хлопці досі перебувають у тяжкому стані.

Станом на 9 квітня поліцією було затримано Анатолія Прядка - одного з нападників на Олександра Кобу, іншого (Євгеній Усенко) - оголошено в розшук. Щодо інших нападників, жодної інформації поліція не надає. У Полтавській міській раді організаціями та політичними партіями створено штаб спротиву, який висунув свої вимоги, зокрема скликання позачергової сесії Полтавської міськради та перевибори міського голови Олександра Мамая.

За ініціативи Полтавського Батальйону Небайдужих (Наталія Гранчак) триває збір коштів на лікування поранених тітушками полтавських активістів. Гроші збираються на картку Приватбанку (призначення платежу "на лікування поранених"):

5168 7420 6385 5377 - Бубнюк В. Л. (Архієпископ Федір)

Блог: Oleg Slabospitsky Полтава тітушки акція дмитро юденко поранені олександр коба газетний ряд збір коштів київ

Знак гривні
Знак гривні