Ільмі Умеров: договір з Росією про воду для Криму - це пастка

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров вважає, що фракції "Слуга народу" треба шукати не компроміси, а можливості для посилення санкцій проти Росії, як країни-агресора.

Постачання води в Крим буде означати визнання юрисдикції РФ над окупованим півостровом.

"Як буде записано в договорі про постачання води до Криму? Україна поставляє воду у 83-й регіон РФ, Республіку Крим? Це пряме визнання юрисдикції Росії в Криму", - зазначив Умеров, звертаючись до керівника фракції "Слуга народу" Давида Арахамії.

За міжнародними правилами, нагадав Умеров, за всі проблеми, що виникають на окупованій території, відповідальний окупант. "Наше завдання - зробити Крим непідйомною, недешевою ношею для Росії. А Україна, під керівництвом вашої партії, завжди намагається догодити агресору".

Фото: УНІАН

"Підтримуючи Росію, ви, які іменуєте себе "слугами народу", наражаєте на небезпеку свій народ. Припиніть гру з вогнем. Росія - агресор... Не компромісів треба шукати, а підтримку в світі, у вигляді посилення санкцій - і економічних, і дипломатичних, і політичних", - наголосив Умеров.

"Для населення води в Криму вистачає. Бракує - коли рахують разом із величезною армією Росії".

11 лютого голова фракції партії "Слуга народу" Давид Арахамія в ефірі телеканалу "Прямий" заявив, що припускає можливість постачати воду в анексований Крим в обмін на поступки з боку президента РФ Володимира Путіна щодо Донбасу.

крим арахамія вода

Знак гривні
Знак гривні