Вікриті дані у дії: IT-сервіс для моніторингу озеленення — “Зелений Дрогобич”

Texty.org.ua спільно з міською радою Дрогобича створили е-сервіс для моніторингу озеленення — “Зелений Дрогобич”. Головне завдання цього інструменту — надати містянам зручний інтерфейс для роботи з даними.

Вони зможуть побачити результати міської політики з озеленення й забезпечити громадський контроль її виконання. Завдяки формі зворотнього зв’язку місто буде враховувати побажання громадян щодо того, на коли планувати нові насадження.

Одна з важливих проблем, яку допоможе вирішити інструмент — це неправильне обрізання (кронування) дерев. Близько 20% дерев зараз гине після неправильного кронування. Для того, щоб виправити цю проблему, міська влада Дрогобича співпрацює з представниками біолого-природничого факультету Дрогобицького педагогічного університету ім. І. Франка. “Зелений Дрогобич” дозволить їм швидко збирати та аналізувати інформацію про кронування.

«Новий електронний сервіс представлений у вигляді інтерактивної мапи, на якій зображено місця, де саджають нові дерева та обрізають або видаляють старі. Крім цього, показано дерева-ботанічні пам’ятки та парки й сквери міста. Користувачі матимуть змогу додавати чи прибирати ті чи інші шари з карти та переглядати детальну інформацію про кожне дерево. Для цього достатньо просто натиснути на назву шару у верхній частині карти», — розповів під час презентації аналітик TEXTY.org.ua Петро Боднар.

Окрім створення інструменту, міська рада Дрогобича буде публікувати дані про озеленення на порталі відкритих даних міста. Всі охочі можуть завантажувати ці дані, аналізувати та використовувати їх для власних інструментів.

екологія відкриті дані місто

Знак гривні
Знак гривні