Ердоган перед вильотом у Київ розкритикував Росію після загибелі турецьких військових від рук режиму Асада (ВІДЕО)

Президент Туреччини, який зараз перебуває в Києві, перед вильотом дав спеціальний брифінг, гнівно спрямований проти дій Кремля в Сирії. На думку Jerusalem Post, між Ердоганом і Путіним знову "розкол".

Ердоган засудив артилерійський обстріл турецьких військових у зоні деескалації поблизу Ідліба, в результаті якого загинули четверо військовослужбовців.

«Туреччина відповіла потужним ударом на обстріл в Ідлібі і буде чинити так надалі», - сказав турецький лідер, якого цитує Анадолу.

Ердоган зазначив, що Туреччина заявила Росії, що якщо Москва не може зупинити режим Башара Асада в Ідлібі, то нехай не намагається ставити перешкод на шляху турецької армії.

«Туреччина відповіла потужним ударом на обстріл в Ідлібі і буде чинити так надалі», - сказав турецький лідер.

Цікаво, що на тому ж брифінгу Ердоган укотре повторив, що Туреччина ніколи не визнає незаконну анексію Росією українського Криму:

Втім, як пише Jerusalem Post, Туреччина усе ще потребує Росії. Стосунки України та Туреччини - переважно торгові, але обсяг торгівлі складає близько 4.5 млрд доларів. Водночас у Туреччини падає торгівля з Іраном, і вона зацікавлена у збільшенні обсягів торгівлі з Росією.

Водночас, Асад залежить від Росії й Ірану, і не може собі дозволити, щоб його режим був поглинутим іранським.

Тож, пише Jerusalem Post, Асад "повинен дозволити Росії вирішити, наскільки Туреччина покарає його. А потім Росія зможе прийти до Туреччини й підписати нову угоду щодо Ідліба".


Російський терор у Сирії: з повітря розбомбили госпіталь і житловий квартал, загинули принаймні 10 цивільних (ВІДЕО)

Нагадаємо, приблизно так зараз виглядає карта контролю над Сирією:

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

росія сирія туреччина

Знак гривні
Знак гривні