Попередження для Зеленського: внаслідок повзучої окупації Росія вже за 30 кілометрів від Тбілісі

"Лінія окупації - це трагедія нашого суспільства. Повзучою окупацією Росія наблизилася до Тбілісі вже на відстань 30 кілометрів. Відбувається посилена мілітаризація окупованих регіонів", - заявила президентка Грузії Саломе Зурабішвілі у своєму виступі на Парламентській асамблеї Ради Європи в Страсбурзі.

Лідерка Грузії зазначила, що існуючі міжнародні переговорні формати з урегулювання конфлікту неефективні через позицію РФ.

"Женевські міжнародні дискусії заморожено. Механізми запобігання інцидентам рідко призводять до досягнення врегулювання технічних проблем. Як тільки виникає важливе питання, російська сторона залишає стіл переговорів. На сьогодні жоден формат не є обнадійливим. Обидва діалоги мають бути жвавими, підвищено політичний рівень, щоб вони стали механізмом врегулювання конфлікту, а не механізмом управління ним", - заявила президент Грузії в ПАРЄ.

Ситуація з правами людини на окупованих РФ територіях Грузії перебуває в жалюгідному стані й постійно погіршується.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

путін зеленський окупація агресія грузія

Знак гривні
Знак гривні