Біля водозабірної станції, з якої беруть воду для Одеси - велика пожежа. Горіли комиш і сміття (ВІДЕО)

У середу приблизно о 15:00 було зафіксовано пожежу на території Нижньодністровського національного природного парку, яка поширилася до водозабірної станції “Дністер” поблизу Біляївки, з якої беруть воду для Одеси. Відблиск пожежі було видно за багато кілометрів, - пише Думська. За словами місцевих очевидців, горіли комиш і сміття.

За інформацією ДСНС, пожежа спалахнула в Нижньодністровському національному природному парку. «Пожежні розрахунки на місці не працюють, оскільки у нас відсутня техніка для гасіння пожеж у плавнях», - повідомили в прес-службі облуправління відомства.

Через годину між 16:00 та 16:30 нове вогнище з’явилося вже на суміжній, міській території, в районі Зеленого хутора, між озерами Попово і Саф’яни, й перекинулося на територію парку.

Станом на 19:00 горіла територія на берегах р.Турунчук, - сказано на сторінці нацпарку в Фейсбуку.

Інспектори Нижньодністровського НПП сповістили ДСНС. Але за інформацією представників парку, такі пожежі, які розвиваються дуже швидко в умовах сильного поривчастого вітру, гасити без спецтехніки майже неможливо.

Площі, які постраждали, будуть підраховані, нанесену природним об’єктам шкоду – зареєстровано, заяви до поліції буде направлено після збору всієї інформації. Співробітники парку сповістили також департамент екології Одеської ОДА.

Нагадаємо, що цього року незвично суха зима і осінь, отже очікуються пожежі в лісах та степах, а до цього ніхто не готовий про це детальніше читайте тут

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

світ швейцарія зеленський україна

Знак гривні
Знак гривні