Так званим кроликам скасували концерт у Броварах, щоб не розпалювати конфлікт

Виступ російсько-українського гумористичного дуету Володимира Данильця і Володимира Мойсеєнка «Кролики» скасували в Броварах і ще в кількох містах України. Гурт, який звинувачують в українофобії та участі в ефірах пропагандистських російських телеканалів, запланував турне Україною в лютому 2020 року. Про це відомо з різних джерел.

Зокрема, концерт «Кроликів» у Броварах анонсували на 24 лютого в міському культурному центрі «Прометей», - передає Трибуна, сайт Броварів.

Свідки встигли побачити афіші на будівлі комунального закладу. Напередодні вдень на сайті «Карабас» можна було придбати квитки на захід. Утім, ближче до вечора кнопка «купити» змінилась на «продано». А в театральних касах Броварів розповіли «Трибуні», що концерт скасовано.

Як повідомила начальниця відділу культури Броварської міської ради Катерина Мелікова, афіші з «Кроликами» прибрали, адже концерт не відбудеться. Очільниця відомства вказала, що міський культурний центр не встиг укласти договір про виступ і вже цього не робитиме.

Катерина Мелікова також зауважила, що на концерт у Броварах не було продано жодного квитка. Тепер же продаж зупинено взагалі.

Керівник компанії-організатора виступів «Кроликів» в Україні ТОВ «Проконцерт» Олег Єжель підтвердив «Трибуні», що концерти в Броварах, Фастові та загалом у Центральній Україні скасовані.

Таке рішення ухвалили після розмов із міськими головами – принаймні Броварів і Фастова, – вказує голова товариства. Мовляв, мери переконували, що не варто розпалювати конфлікт у суспільстві.

Після цього «Проконцерт» погодився відмовитись від виступів.

Зі слів Олега Єжеля, скасовані не всі концерти «Кроликів» в Україні. Жодних проблем із майбутніми виступами нема на півдні держави. Водночас уточнювати, де саме показів не буде, крім Броварів і Фастова, він відмовився.

На сайті продажу квитків «Карабас» видно, що із позначкою «продано» тепер 4 анонси виступів – у Броварах, Фастові, Каневі та Переяславі. Водночас придбати квитки досі можна на концерти в Білгород-Дністровському, Смілі, Южному та Олександрії.

Зазначимо, дует «Кролики» в Україні звинувачують в українофобії. Зокрема через те, що Володимир Данилець робив неоднозначні висловлювання щодо української мови.

Його дружина нібито засуджувала військові дії проти бойовиків на Донбасі.

Дует регулярно з’являється на російському телебаченні. На пропагандистському телеканалі «Росія» разом із Наталею Корольовою тріо виконало сатиричну пісню, що висміює заборону на польоти в Україну російських авіаперевізників.

Окрім того, Володимир Данилець і Володимир Мойсеєнко потрапили в базу осіб, що становлять загрозу національній безпеці України, яка розміщена на сайті «Миротворця».

Артистів звинувачують у тому, що вони взяли участь у телемості «Надо поговорить» («Треба поговорити») в ефірі вже згаданого пропагандистського телеканалу «Росія».

Зазначимо, Олег Єжель висловлює невдоволення ситуацією, що склалася навколо концертів «Кроликів» і відкидає всі звинувачення в бік артистів. Він зауважує, мовляв, СБУ не має претензій до дуету. Водночас у Службі безпеки України протягом дня не змогли дати коментар «Трибуні».

Слід згадати, що раніше концерти «Кроликів» в Україні вже викликали збурення в суспільстві. Зокрема, декілька років тому активісти зірвали виступ дуету в Трускавці.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

мова конфлікт київщина

Знак гривні
Знак гривні