Заступником голови ДБР хочуть призначити адвоката Януковича (ДОКУМЕНТ)

Заступником директора ДБР планують призначити адвоката Януковича Олександра Бабікова. Саме він займатиметься аудитом справ Майдану, які зараз передають в ДБР.

Про це йдеться у відкритому листі громадської організації "Сім'я Героїв "Небесної Сотні", розміщеному на її сторінці в Facebook, повідомляє Цензор. Лист адресовано президенту України, голові ВР, Генпрокурору, в.о. директора ДБР і всьому українському суспільству.

Автори листа зазначають, що напередодні сім'ї загиблих на Майдані зустрічалися з в.о. директора ДБР Іриною Венедіктовою. Вони намагалися з'ясувати, чи правда, що її заступником може стати адвокат Януковича Олександр Бабіков.

"На жаль, спростування не відбулося. На пряме запитання Ірина Венедіктова зазначила, що в разі рекомендації його конкурсною комісією за умови проходження спецперевірки, він таки буде призначений. Згодом з'ясувалося, що Бабіков вже проходить спецперевірку", - сказано в листі.

При цьому, саме на заступника директора ДБР ляже аудит справ Майдану, коли ДБР їх отримає. Зараз ДБР фізично отримало тільки 6 справ.

"Прямо під час зустрічі родини передали Венедіктовій пакет документів на підтвердження того, що Олександр Бабіков активно захищав Януковича, зокрема, у справі про вбивства й насильство над протестувальниками, що були організовані, на думку слідства, саме Януковичем під час протестів взимку 2014-го року", - сказано в листі.

Бабіков працював у команді АТ "АВЕР ЛЕКС" разом із адвокатами Сердюком В.А., А. Горошинським, Федоренком І.Л., які захищають Януковича. Один із його колишніх колег, Горошинський, також захищає беркутівців у справі щодо розстрілу на вул. Інститутській 20.02.2014 р, зауважили в громадській організації.

"Ми вимагаємо не допустити такого призначення. І просимо суспільство про допомогу. З розмови ми зрозуміли, що конкурс фактично завершився, перевірка на поліграфі, співбесіди завершилися, комісія свій вибір і рекомендації зробила. Залишилися формальності (спецперевірка). Тобто, часу вже не залишилося", - підсумували автори листа.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

майдан скандал янукович дбр

Знак гривні
Знак гривні