Катастрофа в Ірані. Уламки літака згрібають бульдозерами, нам не показують кабіну пілотів - джерело в міжвідомчій комісії України

Деталі літака Boeing-737 авіакомпанії МАУ продовжують згрібати на місці катастрофи бульдозером і доставляти на майданчик збору. Від "Текстів" зазначимо, що місце падіння уламків – це потенційні докази. Бульдозер скидає фрагменти без будь-якого порядку на звалище деталей, з якого експертам треба витягувати деталі й викладати залишки корпусу.

Про це повідомляє джерело Цензор із міжвідомчої комісії з розслідування авіакатастрофи в Ірані.

"Другий день перебуваємо на місці катастрофи. Одна група виїхала в центр управління повітряним рухом Ірану, щоб отримати нарешті доступ до запису роботи радіолокаторів. Друга група перебуває на майданчику збору уламків літака. Чи зацікавлений Іран в якісному розслідуванні? Неясно. Деталі літака продовжують згрібати бульдозером і доставляти на майданчик збору. На місці катастрофи перебуває натовп різних людей у формі й без форми, сотні людей збирають і забирають фрагменти літака, таке не можна контролювати. Бульдозер скидає фрагменти без будь-якого порядку на звалище деталей, з якого експертам треба витягувати деталі й викладати залишки корпусу. При згрібанні бульдозером неможливо забезпечити збереження деталей, важливих для розуміння ситуації. Було б логічно сфотографувати місце падіння, ідентифікувати частину фрагментів, поступово їх акуратно виносити і викладати. Як довести, наприклад, характер вибуху, якщо на фрагментах корпусу вже зараз можуть бути нові пошкодження, завдані бульдозером? Іранці грамотні освічені люди, вони не можуть цього не розуміти", – зазначив член міжвідомчої комісії. За його словами, українським фахівцям досі не надали фрагментів носової частини лайнера і кабіни пілотів. Немає пасажирських крісел.


США, Британія, Канада та Bellingcat заявляють, що літак МАУ збила іранська ракета (ВІДЕО)

"Ми не розуміємо, нам не показують кабіну, тому що вивчають щось самі, чи тому що вона повністю знищена вибухом? На цей момент нам не представили жодного доказу версії, яку висунув спочатку Іран – про технічні причини події", – резюмувало джерело.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

авіація іран катастрофа PS752

Знак гривні
Знак гривні