Поліція поставила на коліна й заарештувала активістів, які питали в Києві у російської блогерки, чий Крим (ВІДЕО)

У Києві провела свій захід Алєксандра Мітрошина, яка незаконно відвідувала Крим у 2017 році і працювала на радіо Москва-24, яке є частиною "Всероссийская государственная телевизионная и радиовещательная компания", куди належить і одіозний канал Россія-1. На цей захід пішло четверо активістів - а людей було 400-500, які прийшли послухати блогерку Мітрошину.

"На початку заходу був вільний мікрофон і ми навіть чемно дочекалися черги поставити питання. Вона це визнала що відвідувала Крим у 2017-му і визнала, що це незаконно. Але вона тоді "не цікавилася політикою." Наступним питанням було чий Крим? Внятної відповіді не прозвучало. Тому ми повторювали це запитання ще кілька разів", - пише один з координаторів акції "Ні капітуляції" Олександр Іванов.

Паралельно на нас словесно накинулися прихильники Мітрошиної. Вислови "мудаки" і "дебіли" в наш бік були чи не найм'якшими. Половина з тих прихильниць і прихильників, з якими я спілкувався не могли сказати чий Крим. В цей час підвалив пацанчик Нікіта Толмачов, який пообіцяв нас тут вбити і наполегливо запрошував вийти на вулицю "поговорити". Нікіта сам з Криму, живе в Києві, але не визнає Крим українським. До того що на півострові арештовують і вбивають кримських татар йому байдуже. За кілька хвилин Нікіта без будь-яких випадів, навіть словесних, в його бік з нашого боку напав на нас. Леоніда і Олексія бив в обличчя, а мене вдарив ногою в груди.

Незабаром прибули патрульні, але нападник їх зовсім не цікавив. Представлятися на наші численні прохання вони відмовилися. Натомість запропонували піти написати заяву в патрульне авто. Леонід при них зателефонував юристу, який сказав, що патрульні мають складати заяву на місці. Патрульні продовжували пропонувати написати заяву в патрульному авто. Леонід наполягав написати на місці. Ситуація була патова, але не конфліктна. Нікіта тим часом звалив з приміщення. Його особа так і не зацікавила патрульних. Потім без попередження і підстав для затримання патульні почали брутально пакувати активістів.

На вулиці патрульний поставив на коліна Леоніда, поки чекав прибуття підмоги щоб його запакувати в машину:

"А в той час ватний натовп, який прийшов послухати про проблеми сімейного насилля від московської блогерші, радісно і по звірячому улюлюкав. Потім Леоніда 5-ро поліцейських потягли по асфальту в патрульну машину і повезли до Голосіївського райвідділення.

До відділінення підтягнулися активісти Відсіч і небайдужі кияни на підтримку. У відділенні поліції Леоніду стало погано, поліція відмовилася викликати швидку, тому ми викликали самі. Лікарі сказали, що Леоніда краще госпіталізувати, але поліція відмовилася його відпускати. Зрештою після 3-х перебування Леоніда і Олексія відпустили.

Заяви на дії патрульних і Нікіту Толмачова я подав в полцію, але надії на справедливість з такою поліцією і судами мало.

Леоніда і Олексія будуть судити за хуліганство! За питання чий Крим до росіянки, яка назаконно його відвідувала, тебе поб'ють, закують в кайданки, брутально запакують, потягають по вулиці, а потім судитимуть. Київ. 2020 рік. Вдумайтеся в це."

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

маразм крим поліція окупація анексія київ абзац

Знак гривні
Знак гривні