В Англії збудують повністю дерев'яний футбольний стадіон (ФОТО)

З другої спроби, отримано дозвіл на будівництво першого футбольного стадіону, повністю збудованого з дерева - він буде розташований у Глостерширі, в Англії для команди Forest Green Rovers, котра зараз грає у другій лізі. Він має функціонувати лише з відновлюваних джерел енергії й таким чином претендуватиме на звання найзеленішого стадіону на світі:

При цьому першу спробу місцева міська рада міста Страуд заблокувала через острах, що стадіон не виправдає втрати поля (!) на якому його має бути збудовано. Тож архітектори змушені були продумати можливість грати в будь-яку погоду та в усі пори року, - передає журнал архітектури та дизайну DeZeen.

Крім того, місцевих мешканців непокоїли шум та трафік автомобілів у дні матчів - тож довелось окремо продумувати та включати транспортне плануання.

Крім того, занепокоєння викликав таке незвичне для України побоювання: через платну парковку деякі відвідувачі захочуть залишати свої автомобілі на узбіччі натомість. І це стало приводом для відмови в будівництві першого разу.

Втім, переважило побоювання те, що сам дерев'яний стадіон може стати туристичною цікавинкою, привабити відвідувачів і покращити місцевий бізнес. На майбутнє: стадіон буде розташовано десь тут:

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

екологія англія архітектура

Знак гривні
Знак гривні