Україна віддала на обмін чеченського кілера Денісултанова, який вчинив замах на Окуєву й Осмаєва

Російський кілер Артур Денісултанов (Курмакаєв), він же Олександр Дакар – чеченець, який вчинив замах на українських АТОвців Аміну Окуеву й Адама Осмаєва влітку 2017 року – поїхав у Донецьк в рамках обміну утримуваними особами між Україною і “ДНР/ЛНР” 29 грудня.

Як передає “Новинарня“, про долю кілера повідомила українська журналістка Катерина Сергацкова.

“Артур Денісултанов, він же Крінарі, він же Динго і власник ще безлічі імен, — чеченець, якого звинуватили в замаху на Аміну Окуеву і Адама Осмаєва влітку 2017-го, — сьогодні серед інших відправився за обміном в “ДНР”, а звідти поїде на батьківщину в Росію. Він провів в українському СІЗО два з половиною роки в очікуванні вердикту суду, і за три дні до обміну з нього зняли звинувачення”, — написала Сергацкова у фейсбуці.

1 червня 2017 року в Києві на Подолі іноземець вчинив замах на українських чеченських активістів, учасників АТО Адама Осмаєва й Аміну Окуєву. Нападник вистрілив із “глока” Осмаєву в груди. Окуєва зі свого нагородного пістолета Макарова зробила кілька пострілів у кілера. Обох чоловіків доправили до лікарні з пораненнями. Окуєва не постраждала.

Пізніше стало відомо: чоловік, який назвався французьким журналістом Алексом Вернером, завчасно домовився із подружжям про зустріч для інтерв’ю. Це була четверта їхня зустріч.

Нападником був громадянин РФ, відомий пітерський бандит, чеченець Артур Денісултанов-Курмакаєв на прізвисько “Динго”, який раніше вбив Умара Ісраїлова – екс-охоронця президента Чечні Рамзана Кадирова (за те, що той виявився “відступником”).

При собі нападник мав закордонний паспорт громадянина України на ім’я Олександр Дакар, виданий в Одесі.

Український адвокат Олексій Дрюк називав свого підзахисного Артур Карінарі – це прізвище Денисултанов нібито носив на момент приїзду в Україну в 2015 році.

Аміна Окуєва, яка стріляла в Денісултанова, згодом загинула 30 жовтня 2017 року в Київській області внаслідок обстрілу невідомими машини, якою керував її чоловік Адам Осмаєв. У цьому замаху Осмаєв залишився живим.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

донеччина кримінал окуєва осмаєв росія війна

Знак гривні
Знак гривні