«Білими нитками». У Києві пройшов мітинг проти недоказовості «справи Шеремета» (ФОТО)

На Майдані Незалежності в Києві відбувся музичний марафон на підтримку Андрія Антоненка (Riffmaster), Юлії Кузьменко та Яни Дугарь, які перебувають під арештом за підозрою в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Крім того, під Офісом президента вимагали відставки Авакова. "Арсен Аваков — міністр гучних скандалів, сфабрикованих справ, провалених реформ та нападів на громадських активістів. Йому не місце на посаді міністра, він має сісти, а не лишатися чи йти на підвищення. ...На його рахунку — провалена реформа правоохоронних органів, вибіркова переатестація та реабілітація старих кадрів. Нерозкриті напади на активних громадян та журналістів, злочини самих правоохоронців, фальсифікації розслідувань. Непрофесіоналізм, популізм, участь у політичних війнах та інформаційних спецопераціях Авакова та його підлеглих", — заявили організатори акції.

"Якщо однієї зустрічі буде мало, то будемо приходити регулярно й нагадувати, що Аваков заєднав", — також пообіцяли вони.

Після завершення акції під ОП учасники приєдналися до музичного марафону "Білими нитками".

Біля монумента Незалежності була побудована сцена, на ній – плакати “Я не вірю! Білими нитками” та “Хто наступний?”

“Цей марафон, як ми пожартували, міг би потрапити в Книгу рекордів Гіннесса за швидкістю його влаштування. Справа в тім, коли є справжні друзі, коли є справжні громадяни в цій країні – немає ніяких перешкод”, – сказала зі сцени радіоведуча Соня Сотник, подякувавши всім, хто прийшов на Майдан у дощову погоду.

“Всі ці троє людей – з нами, ми обов’язково будемо добиватися правди, ми зробимо все, що буде в наших силах, задля того, аби справедливість перемогла”, – заявив у свою чергу музикант, радіоведучий Сергій Кузін, якого цитує “Укрінформ”.

Використано матеріали Новинарні й Української правди.

протест аваков антоненко шеремет

Знак гривні
Знак гривні