Росія призналась у допомозі КНДР з ракетною програмою

Під час інтерв’ю для програми #ЗАУГЛОМ генеральний конструктор Московського інституту теплотехніки, герой Росії, академік Юрій Соломонов розказав, як Росія допомагала у створенні північнокорейської ракетної програми.

Про це повідомляє Український мілітарний портал із посиланням на відповідну заяву, що прозвучала від Юрія Соломонова.

Він підтвердив, що російські фахівці з Державного ракетного центру їздили до Північної Кореї за для навчання місцевих інженерів, а також їм була продана конструкторська документація на ракетні вироби.

Відбувалось це у 90-ті роки ХХ століття, коли їм були передані технології та конструкторська документація.

“Якщо ви заплатите стільки, скільки треба – ви отримаєте конструкторську документацію… Мова йшла про передачу їм конструкторської документації. Не про навчання, не лекції їм читати, а передача конструкторської документації. Це і конструкція, і технології виготовлення. Ну, а далі мова йшла тільки про вкладання в виробничо-технологічний потенціал необхідних коштів, щоб цю справу освоїти та локалізувати “, – розказав академік Юрій Соломонов.

Нагадаємо, що 14 серпня 2017 року американське видання The New York Times опублікувало матеріал, в якому звинуватило Україну в передачі технологій КНДР щодо створення її власної ракетної зброї. Заява викликала миттєву реакцію тогочасної української влади. Зокрема, секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що інформація є неправдивою, підприємства українського оборонного й авіакосмічного комплексу не постачали зброю та військові технології до Північної Кореї.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

зброя кндр росія агресія

Знак гривні
Знак гривні