Цькування: під будинки керівників НБУ прийшли псевдоактивісти й журналісти Коломойського

Акція так званого протесту "Зупинимо корупцію в НБУ", що почалася 13 листопада під стінами Національного банку України (НБУ), розширилася: мітингувальники разом із журналістами каналу Коломойського прибули до будинків глави НБУ Якова Смолія та його першої заступниці Катерини Рожкової, повідомляє БізнесЦензор.


НБУ раніше звинувачував Коломойського в тиску

"У понеділок протестуювальники на в'їзді в селище, де проживає Яків Смолій, встановили намет і організували мітинг, чинячи психологічний тиск на всіх жителів. Нібито отримали дозвіл від сільради на безстрокову акцію протесту", - сказав співрозмовник Інтерфакс-Україна.

За його словами, о 7.00 у вівторок до дому Рожкової прибули 10 протестувальників із великими плакатами, включили гучномовець і розбудили сусідів.

"Викликали поліцію. Протестувальники пішли до того, як приїхали правоохоронні органи", - сказав співрозмовник.

Крім того, за його словами, о 19:30 понеділка знімальна група телеканалу "1 + 1" увійшла в під'їзд, де проживає донька Смолія з сім'єю.

"Викликали поліцію. Знімальна група пішла до того, як приїхали правоохоронні органи", - додав він.

Інше джерело в уряді України повідомило, що про те, що відбувається, проінформована низка посольств та представництва міжнародних фінансових організацій.

"Це продовження терору й тиску організаторами та замовниками протестів", - прокоментували агентству зазначені події в прес-службі НБУ.

Як повідомлялося, акцію протесту "Зупинимо корупцію в НБУ" ініціювала громадська організація "Стоп корупція". Активісти вимагають притягнути до відповідальності Смолія та Рожкову за нібито покриття корупційних схем у центробанку.

Правління НБУ на минулому тижні заявило про те, що вже кілька тижнів триває сфокусована атака на регулятора в формі замовних спекуляцій і наклепу в ЗМІ, проплачених мітингів під стінами НБУ і спроб вторгнення в центробанк.

"Ми вважаємо, що це тиск на Національний банк, який здійснює олігарх і екс-власник Приватбанку Ігор Коломойський, котрий заборгував державі $5,5 млрд, виведених з ПриватБанку до націоналізації", - йдеться у зверненні правління НБУ.

Як повідомляв БізнесЦензор, у понеділок, 2 грудня, учасники мітингу під стінами Національного банку України, які опівдні в п'ятницю призупинили акцію протесту, знову зібралися біля входу в центробанк на вул. Інстітутській.

Як повідомлялося, раніше мітингувальники під Національним банком України, в тому числі співробітники підприємств олігарха Ігоря Коломойського, увірвалися в зону холу будівлі, але далі не проникли завдяки діям поліції.

Нагадаємо, на минулому тижні Ігор Коломойський заявив, що працівники підконтрольного олігархові "Нікопольського заводу феросплавів", які третій місяць мітингують біля центрального офісу "ПриватБанку" в Дніпрі, можуть зайти в будівлю.

"Якщо" Приватбанк" продовжить так себе вести, я думаю, що працівники заводу можуть увійти в "Приватбанк", - пригрозив Коломойський, маючи на увазі, що робітники можуть штурмувати банк.

Олігарх також упевнений, що поверне собі "Приватбанк" найближчим часом.

"Міжнародний валютний фонд знає, що" Приватбанк "буде повернуто (мені) найближчим часом", - сказав Коломойський.

З кінця вересня співробітники "Нікопольського заводу феросплавів" мітингують біля головного офісу "Приватбанку" в місті Дніпро.

Як випливає з повідомлень преси, працівники протестують проти невиплати їм заробітної плати. Керівництво заводу пояснює це виплатою 21 млн грн боргу перед НБУ, за яким підприємство було поручителем.

У той же час в Нацбанку вказують, що ці кошти були виплачені в рамках виконання мирової угоди з ініціативи керівництва заводу. Крім того, після цього "Нікопольський завод феросплавів" (НЗФ) ініціював ще одну мирову угоду з боргу перед НБУ.

Як повідомлялося, в ніч на 12 листопада Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали 8 осіб, яких підозрюють у заволодінні 1,2 млрд грн кредиту, виданого Нацбанком у 2014 році ПАТ "ВіЕйБі Банк". У тому числі був затриманий глава правління "Райффайзен Банк Аваль" Олександр Писарук, який в 2014-2015 роках обіймав посаду першого заступника голови НБУ.

Як повідомляв БізнесЦензор, Генпрокуратура викликає екс-главу Національного банку України Валерію Гонтареву, екс-заступника глави адміністрації президента Олексія Філатова і співвласника інвестгрупи ICU Костянтина Стеценка для повідомлення підозри в справі про розкрадання 150 млн грн "Аграрного фонду".

30 серпня Гонтареву в Лондоні збив автомобіль. У Києві спалили автомобіль невістки Гонтаревої.

Будинок Валерії Гонтаревої під Києвом в селі Гореничі згорів у результаті підпалу. На місці пожежі поліція знайшла запальну ракету. Гонтарева заявила, що за підпалом її будинку стоїть Ігор Коломойський. Коломойський відповів, що буде судитися з Гонтаревою.

Коломойський у своїх інтерв'ю неодноразово обіцяв домогтися "покарання" для Гонтаревої.

12 вересня правоохоронці проводили обшуки за місцем прописки Гонтаревої в квартирі її сім'ї в Києві.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

банки тероризм коломойський

Знак гривні
Знак гривні