В умовах газового протистояння Зе-влада хоче припинити повноваження успішних керівників Нафтогазу й оголосити новий конкурс

Навіщо змінювати керівників, які зробили Нафтогаз із хронічно збиткового прибутковим, виграли суди у Газпрому, зуміли налагодити поставки газу з Європи? Ще й у час, коли можна дотиснути Газпром, змусити його до вигідного контракту? Усе це, звісно, риторичні запитання. Як відомо, контракт керівника Нафтогазу діє до 1 січня 2022 року.

Оновлено, 2019-12-02, 18:10
Міністр енергетики Олексій Оржель, через прес-службу міністерства, уточнив, що Міністерство енергетики та захисту довкілля не є тим органом, який ухвалюватиме рішення щодо зміни керівництва НАК "Нафтогаз Україна" та НЕК "Укренерго".

Міністр енергетики Олексій Оржель заявив про рішення, ухвалене щодо зміни керівництва і наглядових рад всіх стратегічних компаній, в тому числі Нафтогазу та Укренерго.

Про це він заявив під час брифінгу для преси, - передає ЕП.

"Ми припинили повноваження голови "Енергоатому", це велике кадрове рішення. Разом з тим, можемо говорити, що було прийнято політичне рішення про зміну керівництва і початок конкурсів (ось як відбуваються такі конкурси, - ред.) на всіх стратегічних компаніях. Це не є питання однієї компанії чи взаємовідносин між міністром та керівниками окремих компаній", - заявив Оржель.

Міністр також підкреслив, що має по кожному зі стратегічних підприємств певні питання по ефективності використання коштів та зловживаннях.

Водночас він наголосив, що попередні керівники можуть в майбутньому повернутися на свої посади.

"Разом з тим, це є припинення повноважень, воно дозволяє тій самій людині брати участь у новому конкурсі", - підкреслив Оржель.

Оржель, відповідаючи на питання журналістки, також підтвердив, що зміни відбудуться й у керівництві Нафтогазу та Укренерго.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

газ Нафтогаз енергетика

Знак гривні
Знак гривні