Болгарська православна церква почала згадувати в літургії ПЦУ

Ім'я глави Православної церкви України (ПЦУ) Єпіфанія вперше вшанували на літургії, яку відслужив ієрарх Болгарської православної церкви.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на грецький сайт Romalewfronimati.

Як повідомляється, в храмі Святого Афанасія і Святих Акакія і Дамаскіна Студита в Лангаде в Греції митрополит Пловдивський Миколай, який приїхав з Болгарії, в середу 27 листопада очолив ранкову літургію. Під час служби диякон зачитав місцевий диптих (богослужбовий порядок згадки предстоятелів), в який включили Єпіфанія.

Болгарському митрополиту співслужили троє ієрархів Елладської церкви - два митрополита і єпископ.

Відзначимо, що раніше Болгарська православна церква не давала остаточної відповіді, чи визнає вона Православну церкву України.

Нагадаємо, Патріарх Російської православної церкви (РПЦ) Кирило призупинив роботу подвор'я Олександрійської православної церкви (ОПЦ) у Москві після того, як Патріархат Олександрійський і всієї Африки офіційно визнав ПЦУ.

Крім того, РПЦ припинила спілкування з главою Елладської церкви 3 листопада. Причиною стало визнання Елладською церквою канонічності автокефалії ПЦУ.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

релігія болгарія Церква

Знак гривні
Знак гривні