Беркутівця Шаповалова, обвинувачуваного в розстрілах на Майдані, суд відпустив під домашній арешт

Київський апеляційний суд звільнив з-під варти Віктора Шаповалова, екскомандира роти батальйону міліції особливого призначення "Беркут", обвинуваченого в перевищенні влади і службових повноважень 18 лютого 2014 року під час протестів на Майдані, що призвело до тяжких наслідків.

Про це стало відомо з повідомлення на сторінці Адвокаційної Дорадчої Групи (адвокати сімей Небесної Сотні), - передає Цензор.

"Суд пом'якшив запобіжний захід Шаповалову на нічний домашній арешт (з 22 до 6 ранку), без носіння браслета. На підставі того, що відповідно до ч.5 ст 72 КК (так званий "Закон Савченко") обвинувачений провів під вартою "9 років" - зарахування "день за два", згідно з вищенаведеною нормою) - з 10 років, тобто максимально можливого терміну позбавлення волі, передбаченого для злочинів, в яких звинувачується Шаповалов", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, суд не інформував ні потерпілих, ні їх представників про апеляційну скаргу Шаповалова.

Віктор Шаповалов - один з небагатьох екс-беркутівців, який не втік з України і вже третій рік перебуває в СІЗО. Йому інкримінують побиття і знущання з активістів Майдану, незаконне використання зброї та зловживання службовим становищем.

За версією слідства, 18 лютого 2014 року харківська і львівська роти на вулиці Інститутській і Кріпосному провулку стріляли по протестувальниках і закидали їх світло-шумовими гранатами. Від дій силовиків постраждали 86 майданівців.

Шаповалову загрожує до 10 років позбавлення волі.

шаповалов скандал беркут майдан справимайдану суд

Знак гривні
Знак гривні