Міноборони перевірило бронежилети, за які судять Марченка: в типових умовах - НЕ пробиваються

Спецкомісія при Міноборони дійшла висновку, що в умовах, які прописані в договорі, бронежилети захищають – а пробиваються лише в нетипових умовах.

Міністерством оборони України для встановлення об’єктивних даних у справі закупівлі бронежилетів «Корсар» було створено спеціальну комісію з перевірки їх якості, до якої я також увійшов, – пише Роман Костенко, учасник спецкомісії. – В лабораторії провідної наукової установи Міноборони, Центрального науково-дослідного інституту Збройних сил України, було проведено дослідження вибірки бронежилетів.

Слід зауважити, що згідно з договором між Міністерством оборони і ТОВ «НВП «ТЕМП-3000», перевірка та приймання товару здійснюється згідно з ТУ У 18.2-31778043.046-2003. Цими технічними умовами визначено, що вироби повинні зберігати захисні властивості за умов експлуатації в діапазоні температур від мінус 40оС до 60оС та у разі атмосферних опадів.

Комісією проведено дослідження за вказаних умов – в нормальних умовах, при мінус 40оС та при 40 оС тепла, а також за умов «дощування». В усіх випадках зразки зберегли захисні властивості та не відбулось пробиття захисного шару.

Також комісія вирішила здійснити додаткове дослідження за умов, не передбачених технічними умовами, а саме – після годинного замочування бронежилетів. Було здійснено випробування бронежилетів як з бронепластинами (кулями 5.45 мм і 7.62 мм), так і без них (з м’яким кевларовим пакетом кулею 9 мм ПМ). У першому випадку бронежилети зберегли рівень стійкості 4, однак виявилося, що після замочування кевларовий пакет бронежилету «Корсар» втрачає захисні властивості. Це свідчить про те, що діючі технічні умови щодо вказаних бронежилетів недосконалі і потребують доопрацювання.

Таким чином, випробування показали, що всі вимоги, які могли перевірити працівники Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України, відповідають технічним умовам, закладеним у договорі. Я сподіваюся на об’єктивний і справедливий розгляд цієї справи в суді!

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

скандал армія суд марченко закупівлі

Знак гривні
Знак гривні